Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pasează banana, adaugă fulgii de ovăz și scorțișoara.
Pune amestecul într-o tigaie, pe foc mediu și întinde compoziția. Amestecă din când în când, până când se rumenește.
Servește cu iaurt grecesc și afine.
Gustoase și versatile, afinele au un conținut extraordinar de nutrienți benefici pentru sănătatea celor mari și celor mici. Pe lângă conținutul de vitamina C, folat, potasiu și magneziu, afinele aduc un impresionant aport de antioxidanți și luteină. Toate acestea contribuie la îmbunătățirea acuității vizuale, la întărirea sistemului imunitar și sunt un real ajutor în prevenirea infecțiilor urinare. De asemenea, protejează organismul de daunele provocate de radicalii liberi. Un consum regulat de afine este corelat și cu o îmbunătățire a memoriei și concentrării. Cea mai bună variantă de consum este în forma lor crudă, ori sub formă de suc sau smoothie și mai puțin în deserturi. Folosește o furculiță pentru a aplatiza afinele oferite urmașilor începători. Odată introduse în preparate și supuse procesului de gătire, afinele se vor înmuia, putând fi servite ca atare și micilor gurmanzi.