Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Sarmale moldovenești

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Călește ceapa în puțin ulei de măsline timp de 3 minute. Adaugă orezul și gătește încă 2-3 minute.

Pasul 2:

Așteaptă să se răcească puțin, apoi amestecă orezul cu carnea, 1 linguriță de boia de ardei dulce, 1 lingură cimbru uscat, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper și 50 ml suc de roșii.

Pasul 3:

Pregătește frunzele de varză (păstrează moarea!). Separă-le de cotor și îndepărtează capetele tari cu ajutorul unui cuțit.

Pasul 4:

Adaugă o lingură din umplutură pe fiecare frunză, rulează, apoi împinge capetele spre interior.

Pasul 5:

Poți găti sarmalele în vas, la cuptor sau într-o oală, pe foc.

Pasul 6:

Toacă mărunt varza rămasă. Așază pe fundul vasului ales un strat de varză, bucăți din mușchiul de porc afumat, sos de roșii, crenguțe de cimbru, foi de dafin, sare, piper.

Pasul 7:

Adaugă sarmalele. Nu este nevoie să le înghesui foarte tare. Completează apoi cu încă un strat de bucăți din mușchiul de porc, varză tocată, sos de roșii, foi de dafin, cimbru. Lasă 3-4 cm până la gura vasului.

Pasul 8:

Amestecă 500 ml suc de roșii, moarea de la varză (250-400 ml) și apă (200 ml). Toarnă peste sarmale. Dacă acestea nu sunt acoperite complet de lichid, completează cu apă.

Pasul 9:

Pe aragaz, sarmalele fierb, cu capac, la foc mediu-mic, pentru 1,5-2 ore. Completează cu apă dacă este nevoie.

Pasul 10:

În cuptor, așază o tavă cu 2 cm de apă, apoi în aceasta vasul cu sarmale (se va scurge grăsime, iar în acest mod protejezi tava și eviți apariția fumului). Vasul stă la cuptor 3-4 ore la 160 de grade Celsius, cu capac sau o farfurie rezistentă la temperaturi înalte deasupra. Completează apa atât din tavă, cât și din oală o dată pe oră.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments