Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Sarmale de post

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune lintea la înmuiat pentru 1-2 ore, dacă este posibil. Pune și varza murată în apă, pentru a scăpa de excesul de sare.

Pasul 2:

Curăță și toacă mărunt legumele.

Pasul 3:

În puțin ulei de măsline și apă, sotează ceapa, apoi adaugă morcovul și ciupercile.

Pasul 4:

Potrivește de sare și adaugă pentru culoare 1 linguriță boia de ardei. Macină nuca și toacă mărarul.

Pasul 5:

Când legumele s-au înmuiat, lasă-le puțin la răcit, apoi adaugă lintea, orezul, nuca și mărarul.

Pasul 6:

Pregătește foile de varză, taie bucățile de cotor încât foaia să rămână subțire și taie-le dacă e nevoie, în funcție de cât de mari dorești să iasă sarmalele.

Pasul 7:

Pe fundul oalei, pune varză murată tocată, apoi frunzele de dafin și câteva boabe de piper.

Pasul 8:

Modelează sarmale, adaugă umplutură pe mijlocul foii, pliază frunzele din stânga și din dreapta, apoi rulează și așază-le în oală. Deasupra mai pune un strat de varză tocată, crenguța de cimbru și câteva boabe de piper.

Pasul 9:

Adaugă o cană de suc de roșii și completează cu apă până le acoperă. Pune-le la fiert la foc potrivit pentru aproximativ 2 ore jumate- 3 ore.

Pasul 10:

Completează cu apă pe parcurs dacă este necesar.

Tips & Tricks

Urmașii pot consuma ocazional varză murată, aceasta fiind o sursă bună de probiotice. Având în vedere conținutul bogat de sodiu, asigură-te că aceasta face parte dintr-o dietă diversificată. Dacă ai o oală de lut, poți găti sarmalele la cuptor, la 180 de grade Celsius, acoperite, pentru aproximativ 3 ore.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments