Porc cu sos de mandarine și legume
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pune varza la desărat în apă rece pentru minim 1 oră.
Curăță și toacă mărunt ceapa. Pune-o în puțină apă la înăbușit pentru 5-6 minute, până când se înmoaie.
Adaugă boiaua peste ceapă, apoi pasta de tomate și orezul și amestecă bine. Lasă 1-2 minute pe foc.
Când orezul ajunge la temperatura camerei, amestecă-l bine cu mâna, împreună cu carnea tocată și sărează.
Taie frunzele de varză în două sau în patru, în funcție de cât de mari vrei să fie sarmalele.
Umple sarmalele cu amestecul de carne și rulează-le. Toacă restul de frunze rămase.
Într-o cratiță, pune 1-2 linguri de ulei, apoi un rând generos de frunze de varză, sarmalele, presară mărar și chimen peste ele, apoi acoperă-le cu restul de frunze.
Pune apă cât să le acopere și lasă-le să fiarbă la foc mic aproximativ 1 oră și 30 de minute.
Servește cu mămăliguță și/sau smântână.
Chiar dacă varza murată și murăturile în general au un conținut mare de sodiu, acestea pot fi oferite ocazional urmașilor. Varza murată este un aliment bogat în probiotice, vitamina C și anumite minerale precum fierul. Oferă părțile moi ale frunzei și folosește cotorul acesteia ca aliment de antrenament.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei