Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Sarmale

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune varza la desărat în apă rece pentru minim 1 oră.

Pasul 2:

Curăță și toacă mărunt ceapa. Pune-o în puțină apă la înăbușit pentru 5-6 minute, până când se înmoaie.

Pasul 3:

Adaugă boiaua peste ceapă, apoi pasta de tomate și orezul și amestecă bine. Lasă 1-2 minute pe foc.

Pasul 4:

Când orezul ajunge la temperatura camerei, amestecă-l bine cu mâna, împreună cu carnea tocată și sărează.

Pasul 5:

Taie frunzele de varză în două sau în patru, în funcție de cât de mari vrei să fie sarmalele.

Pasul 6:

Umple sarmalele cu amestecul de carne și rulează-le. Toacă restul de frunze rămase.

Pasul 7:

Într-o cratiță, pune 1-2 linguri de ulei, apoi un rând generos de frunze de varză, sarmalele, presară mărar și chimen peste ele, apoi acoperă-le cu restul de frunze.

Pasul 8:

Pune apă cât să le acopere și lasă-le să fiarbă la foc mic aproximativ 1 oră și 30 de minute.

Pasul 9:

Servește cu mămăliguță și/sau smântână.

Tips & Tricks

Chiar dacă varza murată și murăturile în general au un conținut mare de sodiu, acestea pot fi oferite ocazional urmașilor. Varza murată este un aliment bogat în probiotice, vitamina C și anumite minerale precum fierul. Oferă părțile moi ale frunzei și folosește cotorul acesteia ca aliment de antrenament.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments