Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță și spală bucățile de crap. Tamponează-le cu un prosop de hârtie, apoi presară sare și piper pe fiecare bucată.
Pune bucățile de crap pe grătar sau într- o tigaie grill bine încinsă, cu pielea în jos. Frige-le 4-5 minute pe fiecare parte, până capătă urme aurii și se desprind ușor de grătar.
Coace roșiile, ardeiul gras, ardeiul capia și ardeiul iute pe grătar sau în cuptor, până se înmoaie și coaja lor devine ușor înnegrită. Curăță-le de coajă și taie-le bucăți mici.
Într-o oală încăpătoare, toarnă supa de legume și adaugă pasta de tomate, usturoiul zdrobit, cimbrul, sare și piper. Amestecă bine și adu la fierbere.
Pune în oală legumele coapte. Fierbe saramura la foc mic timp de 10 minute.
Adaugă bucățile de crap în oală și mai fierbe totul 5-7 minute, la foc mic.
Pune o oală cu apă și sare la fiert. Când apa clocotește, toarnă treptat mălaiul, amestecând continuu cu un tel, ca să eviți cocoloașele. Fierbe mămăliga timp de 10- 15 minute, amestecând din când în când.
Așază pe farfurie o porție de mămăligă, bucăți de crap, legumele din saramură și un polonic de zeamă aromată.
Presară pătrunjel proaspăt și, opțional, adaugă ardei iute proaspăt.
0 0 votes Acordă o notă rețetei