Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Saramură de crap

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță și spală bucățile de crap. Tamponează-le cu un prosop de hârtie, apoi presară sare și piper pe fiecare bucată.

Pasul 2:

Pune bucățile de crap pe grătar sau într- o tigaie grill bine încinsă, cu pielea în jos. Frige-le 4-5 minute pe fiecare parte, până capătă urme aurii și se desprind ușor de grătar.

Pasul 3:

Coace roșiile, ardeiul gras, ardeiul capia și ardeiul iute pe grătar sau în cuptor, până se înmoaie și coaja lor devine ușor înnegrită. Curăță-le de coajă și taie-le bucăți mici.

Pasul 4:

Într-o oală încăpătoare, toarnă supa de legume și adaugă pasta de tomate, usturoiul zdrobit, cimbrul, sare și piper. Amestecă bine și adu la fierbere.

Pasul 5:

Pune în oală legumele coapte. Fierbe saramura la foc mic timp de 10 minute.

Pasul 6:

Adaugă bucățile de crap în oală și mai fierbe totul 5-7 minute, la foc mic.

Pasul 7:

Pune o oală cu apă și sare la fiert. Când apa clocotește, toarnă treptat mălaiul, amestecând continuu cu un tel, ca să eviți cocoloașele. Fierbe mămăliga timp de 10- 15 minute, amestecând din când în când.

Pasul 8:

Așază pe farfurie o porție de mămăligă, bucăți de crap, legumele din saramură și un polonic de zeamă aromată.

Pasul 9:

Presară pătrunjel proaspăt și, opțional, adaugă ardei iute proaspăt.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments