Salată de roșii cu măsline
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Spală și curăță cartofii și pune-i într-o oală cu apă rece cât să îi acopere complet. Adaugă o linguriță de sare și pune oala pe foc mediu. Lasă-i să fiarbă timp de 25-30 de minute, până când îi poți străpunge ușor cu o furculiță. Scurge-i și lasă-i să se răcească ușor, apoi taie-i cuburi.
Pune ouăle într-o cratiță cu apă rece, suficientă cât să le acopere complet. Adu apa la fierbere, apoi lasă ouăle să fiarbă 10 minute. Scurge apa fierbinte și transferă ouăle într-un bol cu apă rece pentru câteva minute, apoi curăță-le și taie-le în sferturi.
Taie ceapa roșie felii subțiri. Taie măslinele în jumătăți.
Pune cartofii într-un bol încăpător. Adaugă ceapa, măslinele și semințele de rodie. Stropește totul cu ulei de măsline și zeama de lămâie. Asezonează cu sare și piper după gust. Adaugă sferturile de ou fiert deasupra și amestecă ușor.
Originare din Grecia, măslinele Kalamata se deosebesc de alte tipuri de măsline prin forma lor alungită, culoarea violet închis sau negru, gustul lor intens și textura fermă. Sunt o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, antioxidanți, fibre, vitamina E și minerale, precum fier, calciu sau magneziu. Pot consuma copiii măsline? Da, dacă sunt tăiate și servite conform vârstei. De asemenea, acestea sunt adesea conservate în saramură, ceea ce le face destul de sărate. Consumul excesiv de sare nu este recomandat urmașilor, dar dacă vrei să le oferi ocazional, clătește-le bine pentru a reduce conținutul de sare.
„Câte culori vezi în această farfurie? Cum am mai putea adăuga o culoare? Știai că există cartofi albi, galbeni, portocalii, mov și chiar roz?” – sunt toate întrebări pe care le poți adresa urmașului pentru a-i atrage atenție în direcția farfuriei, fără a-l rosti pe „Gustă”.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei