Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Salată de vinete

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dacă folosești vinete proaspete, preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius, funcția grill sau căldură sus-jos.

Pasul 2:

Spală vinetele și șterge-le bine cu un prosop.

Pasul 3:

Crestează-le ușor în câteva locuri cu un cuțit, pentru a evita să plesnească în timpul coacerii.

Pasul 4:

Așază vinetele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pasul 5:

Coace-le timp de 40-50 de minute, întorcându-le la fiecare 15-20 de minute, până când coaja este arsă și miezul moale.

Pasul 6:

Scoate vinetele din cuptor și lasă-le să se răcească într-o sită sau pe un tocător înclinat, pentru a elimina excesul de lichid.

Pasul 7:

Curăță-le de coajă și scoate cu o lingură sau cu mâinile ușor umezite miezul.

Pasul 8:

Dacă folosești vinete congelate, scoate vinetele din pungă și lasă-le la scurs și decongelat într-o sită, peste noapte, la frigider. Curăță ceapa și usturoiul.

Pasul 9:

Fierbe oul într-o oală timp de 10 minute din momentul în care apa a dat în clocot.

Pasul 10:

Amestecă în blender vinetele, oul, muștarul, ceapa, usturoiul, uleiul, sare și piper.

Tips & Tricks

Vânăta poate fi un aliment dificil de tolerat de către anumite persoane. Aceasta este bogată în histamină, fapt care poate da naștere unor reacții asemănătoare reacțiilor alergice. De asemenea, vânăta conține și alte substanțe (spre exemplu, solanina), care pot provoca mâncărimi ale limbii și gurii în timpul consumului.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments