Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Salată de vinete

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dă drumul cuptorului la 200 de grade Celsius.

Pasul 2:

Spală vinetele și ardeii capia, apoi așază legumele pe o tavă cu hârtie de copt. Înțeapă coaja vinetelor cu o furculiță. Tava intră la cuptor până când legumele sunt bine coapte, iar coaja lor are pete mari, negre. Când aproape sunt gata, adaugă în cuptor nucile și usturoiul. Lasă încă 7-8 minute, apoi scoate tava.

Pasul 3:

Acoperă legumele cu un prosop odată scoase și lasă-le deoparte 10 minute.

Pasul 4:

Scoate coaja ardeilor și vinetelor, apoi toacă mărunt pulpa. Toacă și usturoiul.

Pasul 5:

Mărunțește nucile în blender, apoi amestecă-le cu vinetele și ardeii.

Pasul 6:

Adaugă treptat câte o lingură de ulei de măsline, amestecă. Condimentează cu sare și piper după gust.

Pasul 7:

Decorează cu boabe de rodie, oțet balsamic sau semințe de pin, ori servește în bărcuțe din ou.

Tips & Tricks

Vinetele pot provoca o reacție asemănătoare unui reacții alergice. Pișcăturile în zona limbii sau înroșirea pielii din jurul gurii pot fi efectul compușilor prezenți în vinete. Asigură-te că acestea sunt gătite corect (le poți lăsa mai mult în cuptor) și alege vinete proaspete (cu coajă tare).

Te-ar putea interesa si ...

alergiile.mariei@gmail.com

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments