Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Salată de vinete

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Toacă roșiile uscate și cățeii de usturoi.

Pasul 2:

Amestecă toate ingredientele. Dacă îți place să le simți textura, amestecă-le folosindu-te de lingura de lemn. Dacă dorești să iasă mai degrabă o pastă fină, atunci folosește-te de un blender. Pentru urmași începători, mărunțește roșiile uscate în blender, minimizând astfel riscul de înec al acestui aliment cu textură dificilă.

Pasul 3:

Servește pe felii de pâine prăjită cu decor de ceapă verde.

Tips & Tricks

1. Spală vinetele bine sub jet de apă rece, șterge-le cu un prosop curat și înțeapă-le în câteva locuri cu o furculiță. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

2. Așază vinetele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-le timp de 30-40 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului pentru a se coace uniform.

3. Scoate vinetele din cuptor și lasă-le să se răcească suficient pentru a putea fi manevrate. Curăță coaja arsă cu grijă, folosind un cuțit sau lingură, păstrând miezul.

4. Pune miezul pe un tocător înclinat și lasă-l la scurs 10-15 minute pentru a elimina excesul de lichid. Toacă miezul fin cu un cuțit de lemn.

5. Vinetele coapte pot fi congelate pentru o perioadă de 8-12 luni, dacă sunt pregătite și ambalate corect. Asigură-te că miezul este bine scurs de lichid înainte de congelare și depozitează-le în recipiente închise ermetic. Pentru utilizare, dezgheață-le treptat în frigider sau direct în rețetă, dacă aceasta permite.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments