Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Taie partea de deasupra a căciuliei de usturoi, stropește-o cu puțin ulei de
măsline, apoi învelește-o în hârtie de copt și dă-o la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 20 minute.
Într-o oală cu apă clocotită, opărește (blanșează) morcovii pentru 2-3 minute, apoi adaugă și sfecla și lasă încă 10 minute.
Trece apoi legumele prin apă rece și decojește-le. Taie morcovii în 2 și sfecla în 4, apoi pune-le pe o hârtie de copt și stropește-le cu ulei de măsline, sare și piper și dă-le la 200 de grade Celsius pentru 20 minute. La jumătatea timpului, întoarce legumele.
Spală frunzele de mangold, iar pentru un gust mai deosebit pune-le și pe ele pentru 5 minute cu puțin ulei de măsline la copt.
Prepară dressingul: „stoarce” usturoiul copt din căciulie și amestecă-l cu o lingură ulei de măsline, o lingură suc de lămâie și o lingură suc de portocale.
Pune frunzele de mangold pe un platou, peste care adaugă morcovii și sfecla, presară semințele de dovleac și deasupra toarnă dressingul.
Pentru semințele coapte de dovleac, este de ajuns să le pui într-o tigaie încinsă și să le lași câteva minute, amestecând frecvent.
Poți servi cu baghetă prăjită unsă cu unt de fistic.
0 0 votes Acordă o notă rețetei