Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Salată de ceapă roșie coaptă cu couscous

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 2:

Curăță cepele și taie-le în sferturi.

Pasul 3:

Așază-le într-o tavă împreună cu cățeii de usturoi întregi și necurățați. Stropește-le cu 1 lingură de ulei de măsline, asezonează cu sare și piper, adaugă 2 linguri de apă și așază ceapa cu partea tăiată în sus.

Pasul 4:

Coace în cuptor timp de 1 oră, până când ceapa devine moale și dulce.

Pasul 5:

Fierbe 600 ml de apă într-un ibric. Scoate ceapa și usturoiul din tavă, apoi pune couscous-ul în tavă. Toarnă apa fierbinte peste couscous și amestecă pentru a combina cu sucurile din tavă. Lasă couscous-ul să stea 10 minute.

Pasul 6:

Scoate miezul moale al usturoiului din coajă și încorporează-l ușor în couscous.

Pasul 7:

Taie măslinele și brânza feta, apoi adaugă-le peste paste. Dacă oferi acest preparat urmașilor, taie măslinele rondele și mărunțește brânza.

Tips & Tricks

Pentru un preparat cu un conținut mai mic de sodiu dedicat urmașilor, împarte couscous-ul în două, continuă conform indicațiilor rețeta pentru marii gurmanzi. Pentru cei mici, adaugă măsline nesărate tăiate rondele și brânzică de vaci, urdă, caș nesărat sau telemea puțin sărată.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments