Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Curăță cepele și taie-le în sferturi.
Așază-le într-o tavă împreună cu cățeii de usturoi întregi și necurățați. Stropește-le cu 1 lingură de ulei de măsline, asezonează cu sare și piper, adaugă 2 linguri de apă și așază ceapa cu partea tăiată în sus.
Coace în cuptor timp de 1 oră, până când ceapa devine moale și dulce.
Fierbe 600 ml de apă într-un ibric. Scoate ceapa și usturoiul din tavă, apoi pune couscous-ul în tavă. Toarnă apa fierbinte peste couscous și amestecă pentru a combina cu sucurile din tavă. Lasă couscous-ul să stea 10 minute.
Scoate miezul moale al usturoiului din coajă și încorporează-l ușor în couscous.
Taie măslinele și brânza feta, apoi adaugă-le peste paste. Dacă oferi acest preparat urmașilor, taie măslinele rondele și mărunțește brânza.
Pentru un preparat cu un conținut mai mic de sodiu dedicat urmașilor, împarte couscous-ul în două, continuă conform indicațiilor rețeta pentru marii gurmanzi. Pentru cei mici, adaugă măsline nesărate tăiate rondele și brânzică de vaci, urdă, caș nesărat sau telemea puțin sărată.
0 0 votes Acordă o notă rețetei