Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Salată cu sfeclă roșie, măr, nuci și brânză de capră

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 2:

Spală și curăță sfeclele, șterge-le de apă, stropește-le cu ulei de măsline, sare și piper. Înfășoară fiecare sfeclă în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu. Așază-le pe o tavă de cuptor. Poți coace și nuca câteva minute tot în acest timp, preț de 5-10 minute.

Pasul 3:

Coace sfecla timp de 40, până la 90 de minute sau până când se înmoaie și poate fi pătrunsă cu furculița. Timpul va depinde de mărimea și prospețimea sfeclei.

Pasul 4:

Spală frunzele de spanac, toacă ceapa, dă mărul pe răzătoare și taie brânza cubulețe.

Pasul 5:

Scoate sfecla din cuptor, îndepărtează foliile și lasă deoparte să se răcească, apoi dă-o pe răzătoare.

Pasul 6:

Asamblează salata cu toate ingredientele, adaugă 1/2 linguriță de sare, 1/2 linguriță de piper și stropește cu 1 lingură de oțet balsamic. Amestecă bine.

Tips & Tricks

Sfecla roșie este unul dintre alimentele care pot ajuta la reglarea tranzitului atunci când apare constipația. Ține însă cont de faptul că acest aliment trebuie să fie consumat în contextul unei diete diversificate, întrucât conține oxalați, care pot contribui la formarea pietrelor la rinichi atunci când sunt consumate cantități mari, pe o perioadă îndelungată.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments