Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Salată cu halloumi și grepfrut

Număr persoane

Pași:

Pasul 1

Pune semințele de dovleac într-o tigaie încinsă și coace-le timp de 3 minute, amestecând din când în când, pentru a nu se arde.

Pasul 2

Taie brânza halloumi în felii de cel mult 1 cm grosime și gătește-le în aceeași tigaie, fără ulei, până când își schimbă culoarea (aproximativ 3 minute pe o parte și apoi încă 1 minut pe partea cealaltă).

Pasul 3

Spală frunzele de salată și fructele.

Pasul 4

Taie grepfrutul astfel: începe prin a tăia un capac în partea de sus și de jos, apoi așază grepfrutul vertical pe un tocător. Folosindu-te de un cuțit foarte ascuțit, crestează coaja și îndepărteaz-o. Vei rămâne cu fructul decojit. Apoi, cu același cuțit foarte ascuțit, taie pe marginile laterale ale feliilor, astfel încât să poți scoate feliuțe complet decojite.

Pasul 5

Pentru dressing, amestecă 2 linguri de ulei de măsline cu lingurița de miere, sare și piper.

Pasul 6

Construiește salata: așază pe farfurie frunzele de salată, apoi feliile de grepfrut, urmate de feliile de brânză, semințele de dovleac și dressingul.

Tips & Tricks

Dacă ai testat vreodată feliile de lămâie, atunci știi că adesea urmașii vor cere și a doua felie. Chiar dacă voi nu obișnuiți să consumați grepfrut, oferă-i urmașului tău pentru a-l lăsa pe el să decidă dacă îi place sau nu. În cazul în care este mai mic de un an, omite mierea și feliază subțire brânza halloumi pentru a minimiza riscul de înec.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments