Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius, căldură de sus și de jos. Scurge și clătește năutul.
Întinde năutul pe un prosop de bucătărie și șterge-l ușor pentru a-l usca. Asigură-te că este complet uscat înainte să-l amesteci cu ulei de măsline. Elimină cojile care se desprind.
Transferă năutul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și amestecă-l cu un strop de ulei de măsline și puțină sare. Întinde-l uniform pe tavă.
Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace până devine crocant. Începe să verifici după 20 de minute, dar poate dura până la 30 de minute pentru a deveni cu adevărat crocant.
Scoate din cuptor și, cât timp năutul este încă cald, amestecă-l cu piper și paprika.
Urcă temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Dă pe răzătoare 90g morcov. Întinde-l uniform pe tavă. Stropește-l cu ulei de măsline, presară sare și amestecă pentru a-l acoperi. Lasă la copt timp de 20-25 de minute, până devine moale. Transferă morcovul într-un blender, adaugă apa, uleiul de măsline, oțetul de orez, ghimbirul și sarea. Mixează dressingul și răcește-l în frigider până când este gata de utilizare.
Rupe salata romană într-un bol mare și adaugă sucul de lămâie, uleiul de măsline și puțină sare. Folosește-ți mâinile pentru a masa frunzele până devin moi și cu volum redus. Dă morcovul și gulia pe răzătoare. Taie avocado cubulețe.
Adaugă morcovul, sfecla, gulia, jumătate din avocado cubulețe, merișoarele, semințele de dovleac, câteva prafuri de sare și piper. Amestecă bine.
Stropește generos cu dressingul de morcov și ghimbir. Adaugă restul de avocado, mai mult dressing și năutul prăjit, apoi presară semințele de susan.
Salata romană, cunoscută pentru frunzele sale crocante și suculente, ascunde un detaliu mai puțin cunoscut: este una dintre puținele salate care își păstrează textura fermă chiar și la temperaturi ridicate. De aceea, este excelentă nu doar în salate proaspete, ci și pe grătar! Grătarul intensifică aroma naturală ușor dulce și o aduce într-o nouă dimensiune, oferind un gust complex, afumat, care surprinde plăcut. De fapt, în bucătăria italiană, frunzele de salată română la grătar sunt adesea stropite cu ulei de măsline, lămâie și parmezan, creând un aperitiv surprinzător. Mai mult, salata romană este bogată în antioxidanți, vitamina K și folat, susținând sănătatea inimii și o bună circulație a sângelui.
0 0 votes Acordă o notă rețetei