Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Agită conserva de cocos pentru a uniformiza conținutul. Amestecă drojdia cu 2 linguri de lapte de cocos călduț și 1 lingură făină. Lasă 5-10 minute să se activeze.
Într-un bol mare, pune cele 3 tipuri de făină și sarea. Adaugă oul, untul topit, mierea, vanilia și amestecul de drojdie. Începe să frămânți, adăugând treptat laptele de cocos călduț. Frământă 10-15 minute până obții un aluat elastic.
Acoperă bolul cu un prosop și lasă la dospit 60-90 minute.
Împarte aluatul în bucăți egale și formează batoane. Pune-i în tavă pe hârtie de copt și mai lasă 30 minute la crescut. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Coace 30 de minute, până devin aurii.
Pune toate ingredientele pentru sirop într-o crăticioară și lasă să fiarbă 5 minute. 7. Scufundă fiecare „ecler” în sirop timp de câteva secunde, apoi scoate-l pe un platou.
Râșneşte nuca. Amestecă restul ingredientelor pentru decor, mai puțin nuca.
Unge batoanele cu sos, presară nucă măcinată și savurează.
Poți folosi doar făină albă de grâu, însă va fi nevoie să scazi cantitatea de lapte de cocos și să folosești doar 200ml. Restul de 50 ml îi poți folosi la însiropat.
Poți înlocui drojdia uscată cu 25 g drojdie proaspăta, untul cu ulei de cocos și coaja de portocală cu 0.5 ml ulei de portocală.
0 0 votes Acordă o notă rețetei