Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Rulouri de pui

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pasul 2:

Taie pieptul de pui pe lungime fără a-l separa complet, astfel încât să poată fi deschis „fluture” și să obții o suprafață plată. Dă pe răzătoare mozzarella.

Pasul 3:

Bate ușor fiecare bucată de pui cu un ciocan de carne sau cu dosul unui cuțit, astfel încât să aibă o grosime uniformă.

Pasul 4:

Condimentează pieptul de pui pe ambele părți cu sare, piper și alte condimente preferate.

Pasul 5:

Întinde mozzarella și spanacul pe fiecare bucată de pui, distribuindu-le uniform.

Pasul 6:

Rulează strâns fiecare bucată de pui, având grijă să păstrezi umplutura la interior. Dacă este necesar, fixează rulourile cu scobitori.

Pasul 7:

Așază rulourile într-un vas de copt, astfel încât să stea bine fixate unul lângă altul.

Pasul 8:

Completează eventualele spații goale dintre rulouri cu spanac suplimentar și așază felii de mozzarella deasupra fiecărui rulou.

Pasul 9:

Acoperă vasul cu hârtie de copt umezită, pentru a păstra umiditatea, și coace timp de 45 de minute. În ultimele 15 minute, îndepărtează hârtia de copt, pentru ca brânza să se topească frumos și să formeze o crustă aurie.

Pasul 10:

Între timp, curăță, taie și fierbe cartofii în apă cu sare până devin moi, aproximativ 20-25 de minute. Scurge apa, pasează-i și adaugă untul, laptele cald, tarhonul uscat (poți ajusta cantitatea după gust), sare și piper. Amestecă bine până obții un piure cremos.

Pasul 11:

Scoate rulourile din cuptor și lasă-le să se odihnească 5 minute, apoi taie-le în felii, dacă dorești. Opțional, presară pătrunjel proaspăt tocat și servește-le alături de piureul de tarhon.

Tips & Tricks

Dacă ai auzit de „antinutrienții” din spanac, să știi că este vorba doar despre oxalați (compuși care se găsesc și în cacao sau sfeclă). Deși aceștia pot împiedica absorbția unor minerale (în special calciul), spanacul rămâne un aliment bogat în nutrienți, pe care îl putem consuma ca parte dintr-o dietă diversificată fără a fi îngrijorați de oxalați.

Sugestie servire urmași începători: toacă mărunt un rulou de pui și amestecă-l cu puțin piure. Pregătește 2-3 lingurițe pentru bebeluși. Preîncarcă o linguriță, lasă-l pe urmaș să o ducă singur spre gură. Când acesta a „terminat” porția oferită, preîncarcă a doua linguriță (o poți lăsa pe tăviță sau o poți ridica la nivelul ochilor lui). Rolul celei de-a treia lingurițe îl vei descoperi după ce una dintre ele va fi scăpată/aruncată pe jos.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments