Ruladă cu bacon și ciuperci
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Taie capetele dovleceilor și dă-i pe răzătoarea mare. Dacă răzătoarea ta are ochiuri mari, folosește partea mai mică.
Pune dovleceii răzuiți într-o sită, presară sare peste ei și lasă-i să elimine apa. Stoarce-i bine înainte să îi folosești.
Într-un bol mare, bate ouăle cu sare și piper. Adaugă dovleceii bine storși peste ouăle bătute și amestecă.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt și toarnă compoziția. Asigură-te că obții o „foaie” cu dimensiunea aproximativă de 24×28 cm.
Coace compoziția timp de 10-15 minute. Verifică dacă este coaptă ridicând un colț.
Scoate „foaia” din cuptor și transfer-o pe un tocător, cu tot cu hârtia de copt. Dacă preferi, întoarce-o pe partea superioară pentru un aspect mai plăcut.
Amestecă ricotta cu crema de brânză într-un bol. Asigură-te că brânza folosită este ușor de întins. Poate fi diluată cu puțin lapte.
Întinde uniform crema de brânză pe „foaie”, apoi presară telemeaua răzuită pe toată suprafața.
Rulează „foaia” cu grijă și împacheteaz-o în hârtia de copt. Pune rulada la frigider pentru 2-3 ore înainte de a o felia. Servește rulada rece, feliată.
Aluaturile pot prezenta un risc de înec crescut atunci miezul lor, în contact cu saliva, formează o „bilă” dificil de gestionat. Pentru a preveni acest lucru, servește aluaturile tăiate subțire, prăjite la cuptor (pâine prăjită) sau unse cu un produs tartinabil.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei