Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ruladă de dovlecei

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 2:

Taie capetele dovleceilor și dă-i pe răzătoarea mare. Dacă răzătoarea ta are ochiuri mari, folosește partea mai mică.

Pasul 3:

Pune dovleceii răzuiți într-o sită, presară sare peste ei și lasă-i să elimine apa. Stoarce-i bine înainte să îi folosești.

Pasul 4:

Într-un bol mare, bate ouăle cu sare și piper. Adaugă dovleceii bine storși peste ouăle bătute și amestecă.

Pasul 5:

Tapetează o tavă cu hârtie de copt și toarnă compoziția. Asigură-te că obții o „foaie” cu dimensiunea aproximativă de 24×28 cm.

Pasul 6:

Coace compoziția timp de 10-15 minute. Verifică dacă este coaptă ridicând un colț.

Pasul 7:

Scoate „foaia” din cuptor și transfer-o pe un tocător, cu tot cu hârtia de copt. Dacă preferi, întoarce-o pe partea superioară pentru un aspect mai plăcut.

Pasul 8:

Amestecă ricotta cu crema de brânză într-un bol. Asigură-te că brânza folosită este ușor de întins. Poate fi diluată cu puțin lapte.

Pasul 9:

Întinde uniform crema de brânză pe „foaie”, apoi presară telemeaua răzuită pe toată suprafața.

Pasul 10:

Rulează „foaia” cu grijă și împacheteaz-o în hârtia de copt. Pune rulada la frigider pentru 2-3 ore înainte de a o felia. Servește rulada rece, feliată.

Tips & Tricks

Aluaturile pot prezenta un risc de înec crescut atunci miezul lor, în contact cu saliva, formează o „bilă” dificil de gestionat. Pentru a preveni acest lucru, servește aluaturile tăiate subțire, prăjite la cuptor (pâine prăjită) sau unse cu un produs tartinabil.

Te-ar putea interesa si ...

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments