Ouă fructate
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Așază cotletul pe tocător. Cu un cuțit lung, taie-l pe lungime, dar nu fix la mijloc, ci puțin mai sus, aproximativ la o treime. Taie cu grijă, dar nu până la capăt, cât să îl poți deschide ca pe o carte. Continuă cu o tăietură în partea mai groasă apoi, pentru a obține o bucată mare, plată, dreptunghiulară.
Acoperă cu folie alimentară și bate ușor cu ciocanul de carne pentru a uniformiza grosimea.
Presară uniform pe suprafața cărnii sare, piper și rozmarin. Las-o deoparte și preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius. Toacă mărunt baconul, ceapa roșie și ciupercile.
Într-o tigaie, prăjește baconul până devine ușor crocant. Adaugă ceapa, călește 2-3 minute, apoi ciupercile. Condimentează cu sare și piper și gătește până scade lichidul. Lasă umplutura să se răcească puțin.
Întinde umplutura peste carne, lăsând o margine liberă de 2 cm. Rulează strâns dinspre latura lungă, apoi leagă rulada cu sfoară alimentară.
Așază rulada într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperă cu folie de aluminiu și coace timp de 90 de minute.
După 60 de minute, îndepărtează folia.
Las-o 15 minute înainte de a o felia. Servește cu legume crude peste care stropește zeama scursă de la ruladă.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei