Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ruladă cu bacon și ciuperci

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Așază cotletul pe tocător. Cu un cuțit lung, taie-l pe lungime, dar nu fix la mijloc, ci puțin mai sus, aproximativ la o treime. Taie cu grijă, dar nu până la capăt, cât să îl poți deschide ca pe o carte. Continuă cu o tăietură în partea mai groasă apoi, pentru a obține o bucată mare, plată, dreptunghiulară.

Pasul 2:

Acoperă cu folie alimentară și bate ușor cu ciocanul de carne pentru a uniformiza grosimea.

Pasul 3:

Presară uniform pe suprafața cărnii sare, piper și rozmarin. Las-o deoparte și preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius. Toacă mărunt baconul, ceapa roșie și ciupercile.

Pasul 4:

Într-o tigaie, prăjește baconul până devine ușor crocant. Adaugă ceapa, călește 2-3 minute, apoi ciupercile. Condimentează cu sare și piper și gătește până scade lichidul. Lasă umplutura să se răcească puțin.

Pasul 5:

Întinde umplutura peste carne, lăsând o margine liberă de 2 cm. Rulează strâns dinspre latura lungă, apoi leagă rulada cu sfoară alimentară.

Pasul 6:

Așază rulada într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperă cu folie de aluminiu și coace timp de 90 de minute.

Pasul 7:

După 60 de minute, îndepărtează folia.

Pasul 8:

Las-o 15 minute înainte de a o felia. Servește cu legume crude peste care stropește zeama scursă de la ruladă.

Te-ar putea interesa si ...

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments