Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Risotto cu gulii şi salatã coleslaw

Durata Preparare: 30 minute

Ingrediente:

Varză - 400-500 grame
Morcovi - 1 bucăți
Țelină - 1/2 bucăți
Mere - 1 bucăți
Mărar - 1 linguri
Ulei de măsline - 1 linguri
Oțet de mere - 1-2 linguri
Iaurt grecesc - 1-2 linguri
Sare
Piper
Maioneză - 1 linguri

Pași:

Pasul 1

Pregătește dressingul, amestecând cu un tel uleiul, oțetul, iaurtul (+/- maioneza), sarea și piperul.

Pasul 2

Taie varza mărunt, adaugă peste ea morcovul, țelina, mărul date pe răzătoare și mărarul tocat. Pune dressingul peste și amestecă bine.

Pasul 3

Dă la frigider pentru 15-20 minute înainte de a o consuma.

Tips & Tricks

Poți pregăti maioneză pentru întreaga familie din: 2 gălbenușuri fierte tari (și răcite la temperatura camerei), 100-150ml ulei de floarea-soarelui, o linguriță de muștar, 1 lingură de zeamă de lămâie, sare și piper după gust. Zdrobește gălbenușurile cu o furculiță. Adaugă 1/2 linguri de apă călduță pentru a obține o pastă. Adaugă treptat ulei, amestecând cu o lingură de lemn, un tel sau mixerul. La jumătatea cantității de ulei, adaugă muștarul, amestecă, apoi continuă cu uleiul. La final, adaugă sucul de lămâie și condimentează. Poate fi păstrată la frigider 3 zile.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments