Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță creveții de coajă și îndepărtează vena dorsală. Pune-i într-un bol și adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a elimina mirosul neplăcut. Amestecă ușor și lasă-i câteva minute, apoi clătește-i bine.
Pisează cei 3 căței de usturoi și toacă mărunt ceapa.
Într-o tigaie mare, topește 40 g de unt la foc mediu. Adaugă creveții și usturoiul, asezonează cu sare și piper și gătește-i pentru aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau până când devin roz și opaci. Scoate-i din tigaie și pune-i deoparte.
Taie varza de Bruxelles sferturi și las-o în tigaie, în sosul de creveți. Gătește-o pentru aproximativ 5-7 minute, amestecând din când în când, până devine ușor aurie și fragedă. Dă-o deoparte.
Într-o oală separată, adaugă restul de unt și sotează ceapa tocată până devine transparentă, aproximativ 3-4 minute.
Adaugă orezul Arborio și amestecă-l pentru 1-2 minute, încât să devină ușor translucid. Adaugă treptat supa de pui, amestecând constant până când orezul absoarbe lichidul. Continuă până când orezul este gătit.
În ultimele 2 minute, adaugă parmezanul ras. Adaugă creveții în risotto și amestecă. Adaugă și sosul rămas de la varza de Bruxelles. Aranjează varza de Bruxelles deasupra risotto-ului, în farfurii.
Taie creveții pe lung, astfel încât să eviți forma rotundă. Oferă-i urmașilor avansați în etapa diversificării.