Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Risotto cu creveți

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță creveții de coajă și îndepărtează vena dorsală. Pune-i într-un bol și adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a elimina mirosul neplăcut. Amestecă ușor și lasă-i câteva minute, apoi clătește-i bine.

Pasul 2:

Pisează cei 3 căței de usturoi și toacă mărunt ceapa.

Pasul 3:

Într-o tigaie mare, topește 40 g de unt la foc mediu. Adaugă creveții și usturoiul, asezonează cu sare și piper și gătește-i pentru aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau până când devin roz și opaci. Scoate-i din tigaie și pune-i deoparte.

Pasul 4:

Taie varza de Bruxelles sferturi și las-o în tigaie, în sosul de creveți. Gătește-o pentru aproximativ 5-7 minute, amestecând din când în când, până devine ușor aurie și fragedă. Dă-o deoparte.

Pasul 5:

Într-o oală separată, adaugă restul de unt și sotează ceapa tocată până devine transparentă, aproximativ 3-4 minute.

Pasul 6:

Adaugă orezul Arborio și amestecă-l pentru 1-2 minute, încât să devină ușor translucid. Adaugă treptat supa de pui, amestecând constant până când orezul absoarbe lichidul. Continuă până când orezul este gătit.

Pasul 7:

În ultimele 2 minute, adaugă parmezanul ras. Adaugă creveții în risotto și amestecă. Adaugă și sosul rămas de la varza de Bruxelles. Aranjează varza de Bruxelles deasupra risotto-ului, în farfurii.

Tips & Tricks

Taie creveții pe lung, astfel încât să eviți forma rotundă. Oferă-i urmașilor avansați în etapa diversificării.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments