Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pune supa de legume la fiert. Poți folosi o supă gata preparată, apă în care să dizolvi un cub de supă de legume sau apă în care să adaugi 1/2 linguriță cimbru, 1/2 linguriță rozmarin, 2 frunze de dafin. În supa sau apa pusă la fiert adaugă pliculețul de șofran.
Călește usturoiul și ceapa tocate mărunt în uleiul de măsline timp de 3 minute.
Adaugă orezul, amestecă timp de 2 minute.
Dacă ai optat pentru vin alb, adaugă vinul, amestecând pentru încă 2 minute.
În oala cu orezul, adaugă treptat câte un polonic din supa fierbinte, amestecă și așteaptă până se absoarbe aproape complet. Repetă acest pas până când ai terminat supa, iar bobul de orez are textura dorită (moale, dar nu fărâmicios).
Adaugă untul și parmezanul, amestecă până la încorporare (1 minut).
De la această rețetă de bază, poți adăuga înainte de căli orezul legume (mazăre, ciuperci) sau poți completa cu 3 linguri de suc de lămâie după ce orezul este gătit.
Servește cu rețeta noastră de Osso buco
0 0 votes Acordă o notă rețetei