Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Răzălăi înecați în supă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune la fiert 1,5 L apă.

Pasul 2:

Toacă mărunt ceapa, morcovul și ardeiul. Dă pe răzătoare roșiile și zdrobește usturoiul.

Pasul 3:

Pune la sotat legumele (fără roșii) pentru 3-4 minute, apoi adaugă apa fierbinte și lasă să fiarbă aproximativ 10-12 minute.

Pasul 4:

Amestecă 2 ouă cu 200-220g de făină și frământă până obții un aluat tare. Pune-l într-o folie și lasă-l să se odihnească 20 de minute.

Pasul 5:

Adaugă roșiile sau sucul de roșii, condimentează cu sare, piper și o linguriță de zahăr și lasă la fiert la foc mic.

Pasul 6:

Dă aluatul prin răzătoarea mare. Încearcă să nu suprapui răzălăii. Lasă-i minim 5-10 minute la aer.

Pasul 7:

Adaugă-i în supă și mai lasă să fiarbă 5-6 minute. Potrivește de sare și servește cu pătrunjel proaspăt.

Tips & Tricks

Răzălăii pot fi pregătiți în cantitate mai mare și depozitați în pungi de hârtie sau congelați. Bucură-te de pasiunea urmașului pentru paste, introducându-le în preparate bogate în legume, pe care să le gătiți împreună.

Poți înlocui roșiile cu 600-700 ml suc de roșii.

 

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments