Astâmpără-ți pofta
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Într-un bol mic, combină uleiul de măsline, usturoiul, coriandrul, boiaua, garam masala, sarea, piperul, mierea și sucul. Amestecă bine.
Taie vrăbioara în bucăți mari sau păstreaz-o întreagă dacă dorești o friptură clasică. Freacă bine carnea cu marinada. Acoperă cu folie alimentară și lasă să se marineze 20-30 de minute până la 2 ore.
Încinge o tigaie pe foc mediu-mare. Adaugă o lingură de ulei și rumenește vrăbioara timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pentru a sigila sucurile.
Transferă vrăbioara într-o tavă de cuptor. Dacă ai bucăți mari, gătește-le acoperite cu hârtie de copt și folie de aluminiu timp de 10-12 minute pentru mediu-rară, 15-18 minute pentru mediu sau 20-22 minute pentru gătire completă.
Scoate tava din cuptor și lasă carnea să se odihnească 5-7 minute.
Spală și taie spanacul, salata, castravetele, roșiile cherry, dă morcovul pe răzătoare și taie ardeiul roșu în fâșii. Combină legumele pregătite și adaugă semințele de susan.
Amestecă uleiul, sucul de lămâie și mierea. Toarnă dressingul peste salată.
Taie carnea în fâșii subțiri și servește alături de salată.
Poți înlocui sucul de mere cu suc fără zahăr de rodie, vișine sau lămâie.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei