Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Răsfățul vrăbioarei

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pasul 2:

Într-un bol mic, combină uleiul de măsline, usturoiul, coriandrul, boiaua, garam masala, sarea, piperul, mierea și sucul. Amestecă bine.

Pasul 3:

Taie vrăbioara în bucăți mari sau păstreaz-o întreagă dacă dorești o friptură clasică. Freacă bine carnea cu marinada. Acoperă cu folie alimentară și lasă să se marineze 20-30 de minute până la 2 ore.

Pasul 4:

Încinge o tigaie pe foc mediu-mare. Adaugă o lingură de ulei și rumenește vrăbioara timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pentru a sigila sucurile.

Pasul 5:

Transferă vrăbioara într-o tavă de cuptor. Dacă ai bucăți mari, gătește-le acoperite cu hârtie de copt și folie de aluminiu timp de 10-12 minute pentru mediu-rară, 15-18 minute pentru mediu sau 20-22 minute pentru gătire completă.

Pasul 6:

Scoate tava din cuptor și lasă carnea să se odihnească 5-7 minute.

Pasul 7:

Spală și taie spanacul, salata, castravetele, roșiile cherry, dă morcovul pe răzătoare și taie ardeiul roșu în fâșii. Combină legumele pregătite și adaugă semințele de susan.

Pasul 8:

Amestecă uleiul, sucul de lămâie și mierea. Toarnă dressingul peste salată.

Pasul 9:

Taie carnea în fâșii subțiri și servește alături de salată.

Tips & Tricks

Poți înlocui sucul de mere cu suc fără zahăr de rodie, vișine sau lămâie.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments