Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ras asfour cu vită și rodie

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie carnea fâșii subțiri sau cubulețe mici. Pisează usturoiul, taie ardeiul fâșii și toacă ceapa fin. Încinge uleiul într-o tigaie și prăjește fâșiile de vită până se rumenesc ușor pe toate părțile. Scoate-le pe o farfurie.

Pasul 2:

În aceeași tigaie, adaugă ceapa, ardeiul și usturoiul și călește-le 2-3 minute.

Pasul 3:

Pune scorțișoara, ienibaharul, piperul și sarea și amestecă bine.

Pasul 4:

Toarnă sucul de rodie și sosul de rodie, apoi adaugă carnea înapoi în tigaie. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până când carnea devine fragedă și sosul scade ușor. Dacă vrei un gust mai dulce, adaugă siropul de arțar.

Pasul 5:

Servește cald, alături de orezul gătit conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Tips & Tricks

Ienibaharul este originar din pădurile tropicale ale Americii Centrale și de Sud, fiind fructul unui arbore mereu verde, ce poate ajunge până la 8-9m înălțime. Fructele sunt culese cât încă sunt verzi, apoi sunt uscate la soare. Mai apoi, este utilizat în industria farmaceutică, cosmetică și alimentară. Ienibaharul este versatil, aducând o aromă ușor piperată preparatelor pe bază de carne, pește și legume. Beneficiile lui sunt date de antioxidanții ce-i conține, având proprietăți antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii. Dacă folosim ienibaharul ca și condiment, în cantități mici, nu sunt contraindicații pentru consumul său.

Te-ar putea interesa si ...

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments