Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius, căldură sus-jos.
Curăță legumele, spală-le și taie-le în felii groase de aproximativ 0,3 cm. Pentru cartofii albi, care sunt mai moi, taie felii puțin mai groase, de aproximativ 0,4/0,5 cm.
Pune legumele tăiate în boluri separate și adaugă 20 g de parmezan și 50 ml de smântână în fiecare bol. Condimentează cu sare și piper după gust și amestecă bine pentru a acoperi complet feliile cu amestecul de smântână și parmezan.
Unge o tavă termorezistentă cu unt, presară puțin parmezan și smântână pe fundul ei. Așază feliile de legume în tavă, una lângă alta și toarnă deasupra lichidul rămas în boluri.
Acoperă tava cu hârtie de copt și dă-o la cuptor pentru 1 oră și jumătate. Apoi, mărește temperatura la 180 de grade Celsius, îndepărtează hârtia de copt și lasă la rumenit timp de 15-20 de minute sau până când furculița intră ușor în legume.
Preparatul acesta s-ar putea numi și „Început de diversificare”. Dacă ați ales drumul diversificării clasice, probabil că deja primele mese au inclus morcov, păstârnac sau cartof dulce. Pentru urmașii care au făcut cunoștință cu baghețelele pentru degețele, păstârnacul sau morcovul pot să nu fie o alegere atât de evidentă. Totuși, aceste legume aduc pe masa urmașilor: vitamina C, A, E, K, folat, zinc, potasiu, magneziu, ceva fibre și antioxidanți. Înțelepciunea clasică are motivele ei în spate.
0 0 votes Acordă o notă rețetei