Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Așază toată carnea într-o oală de 5 litri.
Acoperă cu apă și adaugă sarea, foile de dafin și piperul.
Fierbe la foc potrivit aproximativ 3 ore sau până când apa scade la jumătate. Pisează usturoiul. Spre final, adaugă morcovul și o ceapă curățată.
Când totul este fiert, adaugă usturoiul pisat și mai lasă oala pe foc 5 minute. Gustă zeama de sare și usturoi și mai adaugă dacă este nevoie.
Scoate carnea și las-o să se răcească foarte puțin, doar cât să o poți atinge fără să te arzi când o dai jos de pe oase.
Taie carnea în bucăți potrivite și așază-le în ce forme dorești.
Strecoară zeama printr-o sită acoperită cu 2 straturi de tifon.
Toarnă zeama peste carne și dă formele la frigider peste noapte.
Servește cu muștar.
Deși răciturile pot fi savurate și de către urmași, acestea pot avea un risc de înec crescut. Preparatele gelatinoase, bucățile mari și tari de carne cresc acest risc. Dacă alegi să oferi urmașului, toacă bucata din farfuria lui cu ajutorul unui cuțit.
0 0 votes Acordă o notă rețetei