Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Combină ingredientele uscate pentru aluat, adaugă uleiul, apoi treptat apa călduță până când obții un aluat compact, foarte puțin lipicios. Lasă deoparte, acoperit, pentru 1- 2 ore.
Toacă mărunt varza și usturoiul, taie cartoful cuburi mici.
Într-o oală cu fund lat pentru care ai și capac, călește în puțin ulei de măsline usturoiul pentru 1 minut.
Adaugă varza și cartofii, amestecă 1-2 minute.
Completează cu 250 ml apă, pune capacul și lasă la fiert la foc mic pentru aproximativ 20 de minute. Completează cu apă dacă este nevoie. Verifică să fie gătite legumele înainte de a opri focul.
Presărând puțină făină pe blatul de lucru, întinde aluatul într-un strat subțire de 0,5 cm. Taie pătrate cu latura de 12- 14 cm. În mijlocul fiecărui pătrat, pune o lingură generoasă de umplutură. Strânge capetele pătratului și rotește-le astfel încât umplutura să fie bine păstrată.
Unge punguțele cu puțin ulei de măsline și presară susan.
Tava intră la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru 30 de minute.
Idei umpluturi: ciuperci și cartofi, carne tocată și sos de roșii, unt de arahide și mere, cireșe.
0 0 votes Acordă o notă rețetei