Pui aromat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius, funcția cu ventilație. Curăță cartoful dulce și taie-l cuburi. Feliază mărul și toacă rozmarinul.
Într-un bol, adaugă cartofii dulci, mărul feliat și rozmarinul tocat. Asezonează cu sare și piper, apoi stropește cu 1 lingură de ulei de măsline. Amestecă până când ingredientele sunt bine combinate.
Într-o tigaie mare, care poate fi pusă și la cuptor, încălzește restul de ulei de măsline la foc mediu-mare. Adaugă puiul cu pielea în jos și rumenește-l până devine auriu, aproximativ 2 minute. Îndepărtează puiul din tigaie cât timp prepari glazura.
În aceeași tigaie, adaugă cidrul de mere, mierea și muștarul cu boabe. Adu amestecul la fierbere și lasă-l să fiarbă până se reduce ușor, apoi încorporează untul. Pune puiul înapoi în tigaie, cu pielea în sus, și distribuie amestecul de cartofi dulci și crenguțele de rozmarin în jurul puiului. Stinge focul și transferă tigaia în cuptor.
Coace până când cartofii dulci devin fragezi, iar puiul este complet gătit, aproximativ 20 de minute. Când cartofii au nevoie de mai mult timp, scoate puiul pe un tocător și lasă-i să continue coacerea până devin fragezi.
Servește puiul și cartofii dulci cu sosul rămas în tigaie.
Pentru a reduce riscul botulismului infantil, mierea poate fi oferită după ce urmașul a împlinit vârsta de un an. Dacă vrei să oferi acest preparat unui urmaș care nu a trecut de prima aniversare, înlocuiește mierea cu 1 lingură de sirop de arțar. Poți înlocui untul cu ulei de măsline extravirgin.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei