Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pulpe dezosate cu legume la cuptor

Durata Preparare: 1 ora 15 minute

Ingrediente:

Pulpe de pui - 400 grame
Morcovi - 3 bucăți
Păstârnac - 1 bucăți
Ardei gras roșu - 1 bucăți
Ceapă - 1 bucăți
Usturoi - 2 căpățâni
Ulei de măsline - grame
Cimbru - grame
Busuioc - grame
Sare
Piper

Pași:

Pasul 1

Curăță legumele și tăie-le în bucăți aproximativ egale. Taie căpățânile de usturoi pe jumătate, păstrând învelișul
acestuia.

Pasul 2

Pune toate ingredientele într-o tavă, stropește-le cu ulei de măsline și condimentează-le.

Pasul 3

Acoperă tava cu o folie și las-o la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius pentru aproximativ 45 minute. În
ultimele 10 minute, scoate folia și pornește ventilația

Tips & Tricks

Este folosirea foliei de aluminiu pentru preparatele gătite la cuptor un obicei de care ar trebui să ne ferim? Răspunsul oficial: nu. Studiile au demonstrat
că aluminiul poate trece din folie în preparate, însă într-o cantitate foarte mică. Răspunsul preferat de noi: există alternative, așa că nu transforma acest
mod de pregătire a preparatelor într-un obicei. Pentru a-l înlocui, înmoaie o foaie de hârtie de copt în apă și strânge-o bine în palme pentru a scurge
excesul. Pune această foaie deasupra preparatului tău exact așa cum ai face cu o folie de aluminiu. Aceasta va păstra umzeala ajutând alimentele să se
gătească „la abur”. Scoate hârtia de copt în ultimele 10-15 minute pentru a permite preparatelor să să rumenească.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments