Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, căldură sus-jos.
Spală prunele, taie-le în jumătate și scoate-le sâmburii.
Taie ceapa felii subțiri.
Încinge o tigaie și pune pulpele de rață cu pielea în partea de jos. Gătește-le 5 minute pe fiecare parte.
Amestecă 3 linguri de sos de soia, 3 linguri de ulei de susan, 3 linguri de oțet de orez și 3 linguri de sirop de arțar (în funcție de preferințe, poți adapta cantitatea de sirop de arțar). Adaugă sosul peste pulpe.
Așază o hârtie de copt pe un vas yena, așază prunele, ceapa și transferă pulpele și sosul. Acoperă cu hârtie de copt și lasă la cuptor pentru 45 minute.
Taie varza fideluță. După cele 45 de minute, scoate 2/3 din sosul din cuptor și pune-l într-o tigaie împreună cu varza. Gătește la foc mediu aproximativ 25 minute, sub capac, amestecând din când în când.
Gătește pulpele încă 1 h și 15 minute din momentul în care ai scos o parte din sos sau până când carnea este fragedă și se desprinde ușor de pe os.
Servește pulpele alături de varză.
0 0 votes Acordă o notă rețetei