Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pulpe de rață “3-3-3”

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, căldură sus-jos.

Pasul 2:

Spală prunele, taie-le în jumătate și scoate-le sâmburii.

Pasul 3:

Taie ceapa felii subțiri.

Pasul 4:

Încinge o tigaie și pune pulpele de rață cu pielea în partea de jos. Gătește-le 5 minute pe fiecare parte.

Pasul 5:

Amestecă 3 linguri de sos de soia, 3 linguri de ulei de susan, 3 linguri de oțet de orez și 3 linguri de sirop de arțar (în funcție de preferințe, poți adapta cantitatea de sirop de arțar). Adaugă sosul peste pulpe.

Pasul 6:

Așază o hârtie de copt pe un vas yena, așază prunele, ceapa și transferă pulpele și sosul. Acoperă cu hârtie de copt și lasă la cuptor pentru 45 minute.

Pasul 7:

Taie varza fideluță. După cele 45 de minute, scoate 2/3 din sosul din cuptor și pune-l într-o tigaie împreună cu varza. Gătește la foc mediu aproximativ 25 minute, sub capac, amestecând din când în când.

Pasul 8:

Gătește pulpele încă 1 h și 15 minute din momentul în care ai scos o parte din sos sau până când carnea este fragedă și se desprinde ușor de pe os.

Pasul 9:

Servește pulpele alături de varză.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments