Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, căldură sus-jos.
Așază bucățile de piept de pui pe un tocător și taie o fantă în fiecare, lăsând aproximativ 3/4 din grosime intactă. Condimentează-le pe ambele părți cu sare și piper.
Încălzește o tigaie mare la foc mediu-mare și adaugă un strop de ulei de măsline.
Când uleiul este fierbinte, rumenește puiul timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
Feliază brânza Brie și mărul și intercalează-le în buzunărelul format în pieptul de pui. Poți fixa umplutura cu scobitori, dacă este necesar.
Pisează usturoiul și amestecă-l cu 2 linguri de sirop de arțar, 1 linguriță de muștar Dijon și 1/4 linguriță cimbru uscat.
Pune puiul într-un vas termorezistent și unge-l cu glazura pregătită. Păstrează o parte din glazură pentru a unge pieptul la jumătatea timpului de la cuptor.
Introdu vasul în cuptor și coace timp de 20-22 de minute sau până când carnea este complet gătită.
Obținute prin coagularea laptelui cu cheag, brânzeturile consumate moderat pot fi o sursă bună de nutrienți pentru om. Chiar și brânzeturi cu crustă de mucegai, cum e brânza Brie, pot fi mai mult decât o delicatesă, datorită conținutului de calciu, acid folic și alte vitamine din grupul B. Brânza cu mucegai are un conținut semnificativ de colonii de bacterii lactice, cu efect benefic pentru tubul digestiv și imunitate.
0 0 votes Acordă o notă rețetei