Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pui gătit la abur și fasole verde sote

Piept de pui - 400 grame
Fasole verde - 400 grame
Muștar - 1 Lingura
Suc de lămâie - 2 Linguri
Cardamom - 1 Lingurita
Ghimbir - 1 Lingura
Căței de usturoi - 4 Picaturi
Ulei de măsline - 1 Lingurita
Unt - 25 grame
Sare - 0.5 Lingurita
Piper - 0.5 Lingurita
Susan - 1 Lingura (optional)
Roșii uscate - 4 Picaturi

Pași

Pasul 1

Taie în fâșii egale puiul, amestecă-l cu ulei de măsline, muștar, cardamom, ghimbir, lămâia, usturoiul tocat. Lasă-l să se odihnească în frigider. Îl poți găti la cuptor, însă îți sugerăm să oferi o șansă și metodei care păstrează gustul adevărat al puiului – gătitul la aburi. Nu este nevoie de nimic altceva în afară de o strecurătoare pe care să o pui deasupra unei oale. În oală, adaugi apă până la baza strecurătoarei. Pune capacul bine, astfel încât tot aburul să rămână acolo. Durează aproximativ 40 de minute, în funcție de grosimea bucăților de pui.

Pasul 2

Într-o tigaie antiaderentă toarnă puțin ulei de măsline și cubulețul de unt.

Pasul 3

Adăugă fasolea verde direct din congelator și pune capacul.

Pasul 4

După 4-5 minute, adăugă sarea, piperul, usturoiul, câteva roșii uscate tăiate bucățele și susanul.

Pasul 5

Amestecă din când în când pentru încă aproximativ 5-7 minute, până când fasolea este bine gătită.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments