Ciorbă de miel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță pieptul de pui de piele și tamponează-l cu un șervețel de bucătărie.
Condimentează fiecare bucată cu sare și piper, după gust.
Încinge o tigaie mare la foc mediu și adaugă uleiul de măsline.
Așază pieptul de pui în tigaie și gătește-l până devine auriu și complet gătit, aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte. Scoate pieptul de pui pe o farfurie, acoperă-l și păstrează-l cald. Toacă ceapa și pisează usturoiul.
În aceeași tigaie, adaugă ceapa tocată și usturoiul. Călește-le timp de 2-3 minute, până devin translucide.
Presară făina peste ceapă și usturoi, amestecând constant, apoi toarnă treptat supa de pui. Continuă să amesteci pentru a preveni formarea cocoloașelor. Lasă compoziția să fiarbă până când începe să se îngroașe ușor.
Adaugă smântâna în sos și amestecă bine, până devine omogen.
Adaugă spanacul și parmezanul ras. Amestecă până când se încorporează bine în sos.
Stoarce sucul de lămâie și ajustează gustul cu sare și piper, dacă este necesar. Așază pieptul de pui în sosul din tigaie și lasă totul la foc mic încă 6-8 minute, până când sosul devine mai dens. Dacă bucățile de pui sunt mai groase, gătește puiul cel puțin 8-10 minute, cu capacul pus, amestecând ocazional, pentru a ajuta la gătirea uniformă.
Transferă pieptul de pui pe farfurii și toarnă generos sosul cremos deasupra.
Garnisește preparatul cu parmezan ras suplimentar și câteva frunze proaspete de spanac, tocate fin, pentru un plus de culoare.
Pentru urmașii începători, copănelele de pui vor fi o variantă mai potrivită. Carnea de pe acestea poate fi consumată mai ușor și prezintă un risc de înec scăzut spre deosebire de bucățile mari de carne (așa cum este și pieptul de pui servit ca atare).
Ai vrea să consumi spanac și te lovești de diverse opinii al căror scop este să provoace confuzie? Până la urmă, este sănătos spanacul sau nu? În primul rând, spanacul conține o bogăție de nutrienți, cum ar fi betacaroten, acid folic, vitamina C și K, magneziu, fier, antioxidanți și fibre, toate contribuind la sănătatea organismului uman. Totuși, spanacul, la fel ca alte vegetale, precum varza kale, sfecla roșie, rubarba, alunele sau cacao, sunt bogate în oxalați, care, consumați în cantități foarte mari, pot produce pietre la rinichi, persoanelor care au o sensibilitate în acest sens. De asemenea, oxalații pot interfera cu absorbția anumitor nutrienți precum calciul. Totuși, studiile arată că oxalații reduc absorbția calciului doar din spanac, căci, dacă alegem să consumăm lactate cu spanac, aceștia nu interferează cu absorbția calciului din lactate. Dacă gătim spanacul, cantitatea de oxalați scade în mare măsură, așadar, poți consuma cu moderație chiar și alimentele care conțin oxalați.
9. Stoarce sucul de lămâie și ajustează gustul cu sare și piper, dacă este necesar. Așază pieptul de pui în sosul din tigaie și lasă totul la foc mic încă 6-8 minute, până când sosul devine mai dens. Dacă bucățile de pui sunt mai groase, gătește puiul cel puțin 8-10 minute, cu capacul pus, amestecând ocazional, pentru a ajuta la gătirea uniformă.
10. Transferă pieptul de pui pe farfurii și toarnă generos sosul cremos deasupra. 11. Garnisește preparatul cu parmezan ras suplimentar și câteva frunze proaspete de spanac, tocate fin, pentru un plus de culoare.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei