Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pui din Mediterana

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune în blender toate ingredientele, mai puțin carnea.

Pasul 2:

Lasă carnea la marinat pentru 1-2 ore în amestecul de mai sus, apoi pune-o pe grătar sau într-o tigaie tip grill pe aragaz.

Pasul 3:

Carnea de pui se gătește destul de repede, așa că va fi suficient să o gătești 6- 8 minute pe fiecare parte.

Pasul 4:

Serviți puiul din Mediterana cu: salată cu struguri stafidiți în cuptor, salată cu usturoi sălbatic, cartofii zdrobiți și stropiți cu parmezan sau salsa de mango.

Tips & Tricks

Poți transforma puiul din Mediterana în frigărui delicioase. Taie puiul cuburi de aproximativ 3cm. Lasă cuburile la marinat conform rețetei. Pregătește bețele pentru frigărui lăsându-le 10 minute în apă. Așază bucățile de carne pe bețe și gătește pe grătar sau pe tigaia grill, câte 5 minute pe fiecare dintre cele 4 laturi. Serviți în turte calde, unse cu sosul râuri de mozzarella și pătrunjel proaspăt. În aluatul turtelor intră: 500g făină, 7g de drojdie, 5g sare, 300ml apă călduță. Amestecă și lasă aluatul deoparte 1h. Când a crescut, rupe bucăți de dimensiunea unei chifle. Întinde-le cu ajutorul palmelor, până când au aproape jumătate de centimetru grosime. Poți găti turtele fie în tigaie, câteva minute pe fiecare parte, fie pe grătar, 3-4 minute pe fiecare parte.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments