Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Taie pieptul de pui pe lungime în felii subțiri. Bate ușor fiecare bucată cu un ciocan de carne până când grosimea este uniformă.
Pisează usturoiul. Într-un bol, bate ouăle cu usturoiul tocat, condimentele italiene, sarea și piperul. Într-un alt bol, amestecă parmezanul ras cu făina.
Trece fiecare bucată de pui prin amestecul de ou, apoi prin cel de parmezan și făină. Scutură excesul și așază șnițelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Bagă la cuptor pentru 15 minute, apoi întoarce-le și mai lasă-le încă 15 minute. Treci la pasul 7.
Într-o crăticioară separată, topește untul la foc mediu. Adaugă usturoiul și călește-l până devine aromat. Toarnă supa de pui, sucul de lămâie și piperul.
Lasă sosul să fiarbă aproximativ 2 minute. Toarnă sosul peste bucățile de pui și întoarce-le astfel încât să fie bine acoperite.
Clătește bine meiul sub apă rece. Într-o cratiță mare, pune meiul, adaugă cele 4 căni de apă și un praf de sare. Adu la fierbere, apoi redu focul, acoperă și lasă să fiarbă timp de 20–25 de minute, până când lichidul este absorbit și meiul devine fraged. Dacă mai rămâne puțină apă, mai lasă-l acoperit câteva minute suplimentare.
Dă pe răzătoare zucchini și stoarce ușor excesul de apă din răzătoare, pentru a evita un sos prea apos. Toacă ceapa. Pisează usturoiul.
Într-o tigaie mare, topește cele 4 linguri de unt la foc mediu. Adaugă cepele tocate și sotează-le până devin translucide, aproximativ 2–3 minute. Adaugă usturoiul zdrobit și mai gătește 30 de secunde, având grijă să nu se ardă.
Pune zucchini ras în tigaie și sotează timp de 5–7 minute, până când se înmoaie și capătă o nuanță ușor aurie. Potrivește de sare, piper și adaugă ierburile aromatice după gust.
După ce meiul este gata, amestecă-l cu zucchini-ul sotat în tigaie.
Servește preparatul cald, alături de snițelele cu sos de lămâie.
Atunci când servim carne urmașilor începători, aceasta trebuie să aibă fie o textură fragedă (chifteluțe, friptură care se desprinde ușor în bucăți mici), fie forma unui aliment de antrenament (copănel fără prea multă carne, coaste fără prea multă carne).
Meiul este o cereală de dimensiuni mici, fără gluten, bogată în vitamine din complexul B, fier, magneziu, fosfor și zinc. Ea este totodată o sursă de proteine și fibre. Anumite studii au în vedere potențialul terapeutic al meiului și consideră că există o legătură evidentă între îmbunătățirea stării de sănătate și consumul de mei. Deși există beneficii legate de hidratarea cerealei anterior gătirii (timp recomandat 6 ore), nu întotdeauna rezultatele sunt suficient de convingătoare încât să putem numi „obligatoriu” acest proces.
0 0 votes Acordă o notă rețetei