Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pui cu „smântână”

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie puiul cuburi și pune-l la fiert în apă cât să îl acopere bine.

Pasul 2:

Taie cuburi legumele și mărunțește-le în blender împreună cu fulgii de ovăz. Momentan, lasă ingredientele în blender.

Pasul 3:

După ce puiul a fiert, scoate carnea pe o farfurie, dar păstrează apa din oală.

Pasul 4:

Adaugă în blender apă, mixând după fiecare polonic. Continuă până obții consistența dorită. Ține cont de faptul că „smântâna” se va mai îngroșa pe foc, așa că pregătește o cremă puțin mai lichidă.

Pasul 5:

Călește ceapa într-o lingură de ulei și una de apa. Adaugă puiul și crema. Gătește pentru 10 minute la foc mic, completând cu apă dacă este cazul.

Pasul 6:

Poți presăra mărar sau fulgi de drojdie inactivă și să serviți cu mămăliguță (optează pentru o variantă fără gluten dacă este cazul).

Tips & Tricks

Poți prepara acasă opțiuni vegane pentru aproape orice aliment care conține lactate sau ou. Spre exemplu, dacă vrei să pregătești o maioneză fără alergeni, adaugă în blender o jumătate de cană de mei fiert, mixează. Completează cu 2 linguri de zeamă de lămâie, 2-3 linguri de ulei de măsline. Adaugă treptat apă până ajungi la consistența dorită. Poți condimenta cu 1/4 linguriță sare și 1/2 linguriță turmeric.

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments