Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Taie puiul cuburi și pune-l la fiert în apă cât să îl acopere bine.
Taie cuburi legumele și mărunțește-le în blender împreună cu fulgii de ovăz. Momentan, lasă ingredientele în blender.
După ce puiul a fiert, scoate carnea pe o farfurie, dar păstrează apa din oală.
Adaugă în blender apă, mixând după fiecare polonic. Continuă până obții consistența dorită. Ține cont de faptul că „smântâna” se va mai îngroșa pe foc, așa că pregătește o cremă puțin mai lichidă.
Călește ceapa într-o lingură de ulei și una de apa. Adaugă puiul și crema. Gătește pentru 10 minute la foc mic, completând cu apă dacă este cazul.
Poți presăra mărar sau fulgi de drojdie inactivă și să serviți cu mămăliguță (optează pentru o variantă fără gluten dacă este cazul).
Poți prepara acasă opțiuni vegane pentru aproape orice aliment care conține lactate sau ou. Spre exemplu, dacă vrei să pregătești o maioneză fără alergeni, adaugă în blender o jumătate de cană de mei fiert, mixează. Completează cu 2 linguri de zeamă de lămâie, 2-3 linguri de ulei de măsline. Adaugă treptat apă până ajungi la consistența dorită. Poți condimenta cu 1/4 linguriță sare și 1/2 linguriță turmeric.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei