Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Prepară o marinadă pentru pui: condimentează feliile de pui cu sare, piper, frunze de dafin, rozmarin și un cățel de usturoi pisat. Lasă-l să se marineze timp de 1 oră.
Scoate puiul de la marinat. Opțional, poți să îl dai prin făină și să-l frigi într-o tigaie încinsă în care ai pus ulei de măsline. Lasă puiul câteva minute pe fiecare parte, apoi scoate-l pe o farfurie.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
În tigaia în care s-a gătit puiul, pune ceapa, usturoiul, ardeiul copt, fileurile de anșoa și lasă-le câteva minute, apoi adaugă înapoi puiul, un pahar de apă sau de supă, măslinele, ciupercile și roșiile date pe răzătoare sau tăiate foarte mărunt. Lasă pe foc să dea 2-3 clocote.
Într-un vas termorezistent, pune puiul împreună cu legumele și bagă-l la cuptor, de preferat acoperit, pentru 40-45 de minute.
Spală frunzele de salată și toacă-le, taie castraveții rondele, toacă mărarul, amestecă ingredientele pentru vinegretă și pune-le peste salată. Presară susan.