Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Prăjitura „Visul fructelor”

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Spală și taie fructele și amestecă-le cu scorțișoara. Dacă sunt prea umede, lasă-le
la scurs sau amestecă-le cu o lingură pesmet.

Pasul 2:

Separă ouăle. Bate albușurile spumă cu un praf de sare (începe de la viteză mică și
crește pe parcurs). Când spuma s-a format, adaugă sucul de lămâie/oțetul și zahărul,
continuând să mixezi.

Pasul 3:

Separat, amestecă gălbenușurile, uleiul de cocos și vanilia. Într-un alt bol, amestecă făina, pesmetul, praful de copt, sarea.

Pasul 4:

Adaugă gălbenușurile peste albuș, amestecând ușor cu o spatulă, pentru a păstra textura albușului.

Pasul 5:

Adaugă făina în 2/3 tranșe, amestecând ușor cu ajutorul spatulei după fiecare tură.

Pasul 6:

Verifică fructele să fie cât mai uscate înainte de a le adăuga (poți absorbi sucul cu un șervețel dacă este nevoie), apoi adaugă-le în bol, împreună cu nucile râșnite dacă ai optat pentru ele.

Pasul 7:

Răstoarnă aluatul într-o tavă (poate fi o tavă rotundă de 21-26cm în funcție de cât de înaltă vrei să fie prăjitura). Tava intră la cuptor, la 170 de grade Celsius, pentru 50 minute sau până trece testul scobitorii.

Tips & Tricks

Poți folosi o combinație de fructe roșii: cireșe, vișine, zmeură, căpșuni.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments