Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Prăjitură cu blat de morcovi adaptare

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius, căldură sus jos.

Pasul 2:

Curăță morcovii, apoi dă-i pe răzătoare.

Pasul 3:

Mărunțește nuca. În funcție de vârsta urmașului, o poți mărunți fin cu ajutorul blenderului sau toca în bucăți mai mari cu ajutorul unui cuțit.

Pasul 4:

Într-un bol, amestecă ingredientele umede (sucul de portocală, laptele, uleiul de floarea soarelui) și morcovii.

Pasul 5:

Adaugă ingredientele uscate (făina, praful de copt, zahărul brut, praful de sare, scorțișoara, nucșoară, ghimbirul, nuca). Opțional, poți înlocui zahărul cu 30 g de stafide hidratate în apă fierbinte pentru 10 minute, apoi mărunțite în blender.

Pasul 6:

Întinde aluatul în tavă într-un strat gros de aproximativ 3 cm.

Pasul 7:

Tava intră la cuptor pentru 50 de minute.

Pasul 8:

Între timp, folosind o paletă, amestecă partea tare de la o conservă de cocos cu 1 linguriță de vanilie. Dacă partea solidă nu s-a separat de partea lichidă, lasă conserva la frigider 2-3 ore.

Pasul 9:

Când blatul este gata și s-a răcit, unge prăjitura cu crema de cocos.

Pasul 10:

Savurează simplu sau cu supa dulce de gutui.

Tips & Tricks

Ingrediente pentru o tavă de 20 x 30 cm.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments