Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius, căldură sus jos.
Curăță morcovii, apoi dă-i pe răzătoare.
Mărunțește nuca. În funcție de vârsta urmașului, o poți mărunți fin cu ajutorul blenderului sau toca în bucăți mai mari cu ajutorul unui cuțit.
Într-un bol, amestecă ingredientele umede (sucul de portocală, laptele, uleiul de floarea soarelui) și morcovii.
Adaugă ingredientele uscate (făina, praful de copt, zahărul brut, praful de sare, scorțișoara, nucșoară, ghimbirul, nuca). Opțional, poți înlocui zahărul cu 30 g de stafide hidratate în apă fierbinte pentru 10 minute, apoi mărunțite în blender.
Întinde aluatul în tavă într-un strat gros de aproximativ 3 cm.
Tava intră la cuptor pentru 50 de minute.
Între timp, folosind o paletă, amestecă partea tare de la o conservă de cocos cu 1 linguriță de vanilie. Dacă partea solidă nu s-a separat de partea lichidă, lasă conserva la frigider 2-3 ore.
Când blatul este gata și s-a răcit, unge prăjitura cu crema de cocos.
Savurează simplu sau cu supa dulce de gutui.
Ingrediente pentru o tavă de 20 x 30 cm.
0 0 votes Acordă o notă rețetei