Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Prăjitură cu banane și caramel sărat

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Încălzește laptele de ovăz și lasă curmalele la hidratat timp de 10 minute. Mixează-le în blender împreună cu laptele și un praf de sare. Lasă deoparte.

Pasul 2:

Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius.

Pasul 3:

Amestecă într-un bol: 1 banană pasată, 1 ou, 150 ml lapte de ovăz, 50 ml ulei de măsline, 1 linguriță vanilie, 10 g praf de copt, 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu, 220 g făină și, opțional, 2 linguri zahăr brut.

Pasul 4:

Într-o tavă de chec în care ai pus hârtie de copt, așază pasta de curmale, cele două banane tăiate în două pe lung, apoi, deasupra, aluatul obținut.

Pasul 5:

Tava intră la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.

Pasul 6:

Când este gata, răstoarnă conținutul pe o farfurie sau un platou. Lasă la răcit înainte de a-l tăia.

Tips & Tricks

Caramelul sărat poate fi în cantitate mai mare și păstrat la frigider timp de 3-5 zile. Prăjitura poate fi pregătită și sub forma brioșelor: adaugă o lingură de caramel, un strat de felii de banană și 1 lingură de aluat în fiecare formă. Lasă la cuptor aproximativ 45 de minute.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments