Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Încălzește laptele de ovăz și lasă curmalele la hidratat timp de 10 minute. Mixează-le în blender împreună cu laptele și un praf de sare. Lasă deoparte.
Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius.
Amestecă într-un bol: 1 banană pasată, 1 ou, 150 ml lapte de ovăz, 50 ml ulei de măsline, 1 linguriță vanilie, 10 g praf de copt, 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu, 220 g făină și, opțional, 2 linguri zahăr brut.
Într-o tavă de chec în care ai pus hârtie de copt, așază pasta de curmale, cele două banane tăiate în două pe lung, apoi, deasupra, aluatul obținut.
Tava intră la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.
Când este gata, răstoarnă conținutul pe o farfurie sau un platou. Lasă la răcit înainte de a-l tăia.
Caramelul sărat poate fi în cantitate mai mare și păstrat la frigider timp de 3-5 zile. Prăjitura poate fi pregătită și sub forma brioșelor: adaugă o lingură de caramel, un strat de felii de banană și 1 lingură de aluat în fiecare formă. Lasă la cuptor aproximativ 45 de minute.
0 0 votes Acordă o notă rețetei