Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius.
Mărunțește nucile în blender. Dacă vârsta urmașului permite, nu este necesar să le mărunțești foarte tare.
Într-un vas, amestecă toate ingredientele (sucul de la 2 portocale – 160 ml, 4 linguri de nucă – 60 g, 5 linguri de făină – 170 g, 10 g praf de copt, zahărul dorit, praf de sare).
Dă merele prin răzătoare și adaugă-le în vas. Nu este necesar să le decojești. În funcție de sucul lăsat de mere, ar putea fi necesară încă o lingură de făină.
Așază aluatul într-un vas în care ai pus hârtie de copt.
Tava intră la cuptor pentru aproximativ 1 oră (blatul rămâne umed). Așteaptă să se răcească înainte de a-l tăia.
Opțional, pentru servire, amestecă 100 g iaurt de caju, 3 linguri suc de lămâie și 1 lingură sirop de arțar.
0 0 votes Acordă o notă rețetei