Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Porumb copt

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pasul 2:

Scurge bine porumbul din conservă și transferă-l într-un bol.

Pasul 3:

Adaugă sare și paprika după gust, apoi amestecă bine pentru a acoperi uniform boabele de porumb.

Pasul 4:

Întinde porumbul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, formând un strat uniform.

Pasul 5:

Coace în cuptor timp de 15 minute, amestecând la jumătatea timpului, până când porumbul devine auriu și crocant. Supraveghează cu atenție în ultimele minute pentru a evita arderea.

Tips & Tricks

Iubit și de cei mici și de cei mari, porumbul poate fi savurat și în anotimpul rece, când îl găsim sub formă conservată sau congelată. Porumbul este o cereală aglutenică, bogată în fibre, dar și vitamine ca vitamina E și complexul B, cu roluri în sănătatea pielii și în susținerea imunității. Luteina și zeaxantina sunt doi antioxidanți foarte importanți pentru sănătatea ochilor și protecția retinei, iar în porumbul fiert se găsesc din belșug. Chiar dacă porumbul a fost congelat sau conservat, mare parte din nutrienți se păstrează și sunt de folos organismului. Citește ingredientele de pe etichetă și alege produse care nu au zahăr sau sare adăugată. Porumbul este, în esență, o sursă importantă de carbohidrați, care generează energie organismului uman, de aceea în valorile nutriționale vei găsi un număr ridicat de glucide, dar ele sunt zaharuri naturale. Verifică să nu fie adăugat extra zahăr și conținutul de sare să fie sub 1g/100g, ideal sub 0,5g/100g.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments