Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Porridge cu mei, fructe, nuci și sirop

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Hidratează meiul peste noapte sau minim 4-5 ore.

Pasul 2:

Topește untul într-o cratiță, adaugă meiul și lasă-l să își schimbe culoarea. Adaugă 1 cană de lapte și 1/2 de cană de apă. Lasă la fiert timp de 15-20 de minute, până când meiul este fiert bine. Dacă mai e nevoie, completează cu apă sau lapte.

Pasul 3:

Servește terciul cu fructe( afine, zmeură sau merișoare), migdale și puțin sirop de arțar.

Tips & Tricks

Meiul face parte din familia cerealelor, având însă în componență mai mulți aminoacizi esențiali, acei compuși care formează proteinele. Meiul este bogat în triptofan, aminoacid precursor al serotoninei, cunoscută drept hormonul fericirii. De remarcat este faptul că meiul conține fibre cu rol prebiotic, hrănind bateriile sănătoase din intestine, adică acele bacterii care îmbunătățesc tranzitul. Meiul face parte din categoria alimentelor fără gluten, însă conține acid fitic, care poate diminua absorbția unor minerale importante din compoziția sa, cum ar fi magneziu, potasiului, zincul, calciul sau fierul. Tocmai de aceea, se recomandă înmuierea meiului în apă pentru câteva ore înainte de gătire.

Te-ar putea interesa si ...

alergiile.mariei@gmail.com

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments