Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pregătește aluatul de clătite amestecând: 2 ouă, 1 linguriță vanilie, 1/2 linguriță scorțișoară, 150 g făină, 250 ml lapte rece, praf de sare și, opțional, 1 linguriță de zahăr brut.
Aluatul trebuie să aibă o consistentă mai groasă, asemănătoare aluatului pentru pancakes. În felul acesta, se va lipi mai bine de mere. Dacă este nevoie, completează cu mai multă făină.
Decojește merele. Taie-le rondele cu grosimea de aproximativ 0,5 cm. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, scoate cotorul din rondele.
Încălzește într-o tigaie antiaderentă câteva linguri de ulei de măsline la foc mediu.
Scufundă pe rând câte o felie de măr, apoi las-o în tigaie. Poți completa cu făină dacă aluatul nu se lipește de mere.
Gătește rondelele pe ambele părți până când se rumenesc.
Acest preparat nu este potrivit pentru urmași începători. Timpul scurt de preparare aduce doar mici schimbării texturii mărului, astfel că, pentru a-l consuma, vă încurajăm să așteptați până după împlinirea vârstei de 2 ani.
Poți înlocui laptele cu lapte vegetal.