Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Frământă ingredientele pentru aluat și lasă aluatul acoperit, deoparte. Nu-i aluat de cozonac să faci asta toată ziua. Le frămânți un pic și gata. Lasă-l să crească. E suficient și jumătate de oră, dar dacă pleci și uiți de el vreo două ore, tot e bine.
Cartofii îi decojești, îi tai cuburi mici și îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt moi ca de piure, i-ai scos. Pasează-i cu 50 ml lapte (poate fi și de post), 1 linguriță de piper măcinat, sare. Amestecă în el ceapa verde și mărarul tocate.
Acum. Ia o bilă de aluat. Dă blatul cu făină, dă aluatul cu făină. Întinde în strat subțire cât să încapă cercul într-o tigaie. Pune pe mijloc umplutură în strat subțirel. Dacă nu ții post,întinde și iaurt. Deasupra, pune încă un cerc de aluat. Cu furculița închide capetele aluatului. Ia din nou sucitorul și aplatizează puțin. Nu tare, să nu sară umplutura, dar suficient cât plăcinta să fie subțire.
Încinge ulei într-o tigaie bună. Gătește plăcinta pe ambele părți, câteva minute. Dacă ai plită, e și mai bine. Mirosul aluatului ars pe plită umple toată casa.
Dacă vrei să le faci la cuptor, dă drumul la 180 de grade Celsius, găurește plăcinta din loc în loc cu o furculiță și las-o cam 30 de minute să se coacă. Unge-o înainte cu puțin ulei.
0 0 votes Acordă o notă rețetei