Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Încinge o tigaie mare la foc mediu și adaugă uleiul de măsline, usturoiul tocat fin și ceapa tocată grosier. Gătește aproximativ 2-3 minute.
Adaugă morcovul, cartoful dulce, apio tăiate în cuburi de 1 cm și broccoli bucățele. Gătește 5 minute, amestecând ocazional. Adaugă și ardeiul tăiat cuburi de 1 cm și gătește încă 3- 4 minute.
Într-un bol, combină supa de legume, sucul de roșii și amidonul. Amestecă bine.
Toarnă amestecul peste legume, apoi adaugă lintea, condimentele și adaugă sare și piper după gust.
Adaugă muștarul Dijon și amestecă bine. Lasă pe foc mic timp de 10-15 minute, amestecând ocazional, până când legumele devin fragede și sosul se îngroașă ușor.
Toarnă amestecul de legume într-un vas termorezistent, nivelând suprafața.
Preîncălzește cuptorul la 190°C. Într-un bol, amestecă feliile subțiri de cartofi cu 2 linguri de ulei de măsline, sare și puțin rozmarin.
Așază feliile de cartofi peste umplutură, suprapunându-le ușor pentru a acoperi complet.
Pune vasul în cuptor și coace timp de 30 de minute, până când cartofii devin aurii și crocanți la margini.