Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Plăcintă cu brânză și legume

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie ciupercile feliuțe și sotează-le în puțin ulei de măsline împreună cu 2 căței de usturoi pisați și ceapa feliată. Adaugă sare și piper. Dacă folosești cheddar și telemea, folosește mai puțină sare.

Pasul 2:

Spală spanacul și înăbușește-l împreună cu puțin ulei, sare și piper. Adaugă și ardeii tăiați felii. Toacă roșiile.

Pasul 3:

Unge ușor cu ulei o tigaie antiaderentă sau din fontă. Așază foile de plăcintă în tigaie, asigurându-te că marginile urcă pe pereții tigăii pentru a acoperi bine baza (folosește cel puțin 4–5 straturi). Presară jumătate din brânza rasă.

Pasul 4:

Adaugă spanacul gătit, ciupercile sotate, roșiile uscate, ardeii și ceapa.

Pasul 5:

Presară restul de brânză rasă.

Pasul 6:

Împăturește marginile foilor de plăcintă peste umplutură și acoperă cu încă câteva straturi de foi de plăcintă, ungând fiecare strat cu ulei de măsline.

Pasul 7:

Pune tigaia pe foc mediu și gătește timp de 5–7 minute, până când baza devine aurie și crocantă. Dacă ultima foaie se arde, o poți îndepărta, următoarea va fi gătită perfect.

Pasul 8:

Așază o farfurie peste tigaie, răstoarnă plăcinta pe farfurie, apoi gliseaz-o înapoi în tigaie pentru a coace și cealaltă parte.

Pasul 9:

Taie plăcinta în felii și servește-o caldă.

Tips & Tricks

Dacă îți rămâne plăcintă o poți servi la micul dejun a 2-a zi alături de 3 pahare de sana.

Te-ar putea interesa si ...

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments