Ruladă cu bacon și ciuperci
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Taie ciupercile feliuțe și sotează-le în puțin ulei de măsline împreună cu 2 căței de usturoi pisați și ceapa feliată. Adaugă sare și piper. Dacă folosești cheddar și telemea, folosește mai puțină sare.
Spală spanacul și înăbușește-l împreună cu puțin ulei, sare și piper. Adaugă și ardeii tăiați felii. Toacă roșiile.
Unge ușor cu ulei o tigaie antiaderentă sau din fontă. Așază foile de plăcintă în tigaie, asigurându-te că marginile urcă pe pereții tigăii pentru a acoperi bine baza (folosește cel puțin 4–5 straturi). Presară jumătate din brânza rasă.
Adaugă spanacul gătit, ciupercile sotate, roșiile uscate, ardeii și ceapa.
Presară restul de brânză rasă.
Împăturește marginile foilor de plăcintă peste umplutură și acoperă cu încă câteva straturi de foi de plăcintă, ungând fiecare strat cu ulei de măsline.
Pune tigaia pe foc mediu și gătește timp de 5–7 minute, până când baza devine aurie și crocantă. Dacă ultima foaie se arde, o poți îndepărta, următoarea va fi gătită perfect.
Așază o farfurie peste tigaie, răstoarnă plăcinta pe farfurie, apoi gliseaz-o înapoi în tigaie pentru a coace și cealaltă parte.
Taie plăcinta în felii și servește-o caldă.
Dacă îți rămâne plăcintă o poți servi la micul dejun a 2-a zi alături de 3 pahare de sana.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei