Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, funcția cu ventilație.
Curăță peștele dacă este cazul, taie-l rondele și condimentează-l cu sare și piper, apoi lăsă-l deoparte, cât timp pregătești legumele.
Taie ceapa și ardeii felii subțiri și dă pe răzătoare roșiile. Mărunțește usturoiul.
În puțin ulei și apă călește ceapa, ardeiul și usturoiul. Când acestea își schimbă culoarea, adaugă roșiile, sarea, piperul, foaia de dafin, cimbrul și busuiocul și mai lasă 2-3 minute.
Într-o tavă unsă cu puțin ulei, pune câteva linguri din sosul pregătit, apoi așază feliile de pește, iar deasupra toarnă legumele și sosul rămas.
Dă la cuptor pentru 25-30 minute până când peștele este gătit bine.
Servește cu pătrunjel proaspăt.
Bibanul este un pește de apă dulce, cu gust delicat, apreciat chiar și de cei care iubesc mai puțin peștele. Carnea sa fermă este plină de: proteine, grăsimi sănătoase de tip omega-3, vitamine și minerale precum fosforul, seleniul, iodul și vitamina B12. În cuvinte mai „copilărești”, acest pește este un supererou care îți face inima să bată cu putere („Uite, poți pune mâna pe piept și să simți!”), care ne ajută să avem oase puternice, gata de toate căzăturile pe care le luăm la joacă și dinți de dinozaur („Uite cum se aude la mine când lovesc dinții.”).
0 0 votes Acordă o notă rețetei