Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pizza pe blat de conopidă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Rupe conopida, spălată și uscată în prealabil, în buchețele potrivite. Apoi dă pe răzătoarea mare buchețelele de conopidă.

Pasul 2:

Pentru fiecare „blat de pizza” ai nevoie de 200 g conopidă dată pe răzătoare, 100 g cașcaval și un ou bătut.

Pasul 3:

Încinge o tigaie antiaderentă și apoi pune conopida dată pe răzătoare și las-o la foc mic-mediu pentru a se evapora apa, amestecând frecvent. Las-o pe foc aproximativ 8-10 minute, cât să își păstreze culoarea, dar să nu se prăjească.

Pasul 4:

În timp ce conopida se răcește, bate într-un bol 1 ou, adaugă 100 g cașcaval ras, conopida (când s-a răcit) și amestecă bine, formând o bilă.

Pasul 5:

Pune pe o tavă de pizza o hârtie de copt și întinde „aluatul”, astfel încât blatul să aibă o grosime de cel mult 1 cm. Dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 15-20 minute, până când aluatul s-a întărit și a prins o crustă frumoasă.

Pasul 6:

Scoate blatul de pizza din cuptor și întinde pe el sosul de roșii amestecat cu oregano/busuioc, adaugă felii de ciuperci, măsline, ardei roșu și cașcaval.

Pasul 7:

Dă la cuptor pentru încă 10 minute.

Pasul 8:

Repetă pașii pentru cea de-a doua pizza.

Tips & Tricks

Nu arunca cotoarele de la conopidã, ci congelează-le și folosește-le în ciorbe.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments