Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Rupe conopida, spălată și uscată în prealabil, în buchețele potrivite. Apoi dă pe răzătoarea mare buchețelele de conopidă.
Pentru fiecare „blat de pizza” ai nevoie de 200 g conopidă dată pe răzătoare, 100 g cașcaval și un ou bătut.
Încinge o tigaie antiaderentă și apoi pune conopida dată pe răzătoare și las-o la foc mic-mediu pentru a se evapora apa, amestecând frecvent. Las-o pe foc aproximativ 8-10 minute, cât să își păstreze culoarea, dar să nu se prăjească.
În timp ce conopida se răcește, bate într-un bol 1 ou, adaugă 100 g cașcaval ras, conopida (când s-a răcit) și amestecă bine, formând o bilă.
Pune pe o tavă de pizza o hârtie de copt și întinde „aluatul”, astfel încât blatul să aibă o grosime de cel mult 1 cm. Dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 15-20 minute, până când aluatul s-a întărit și a prins o crustă frumoasă.
Scoate blatul de pizza din cuptor și întinde pe el sosul de roșii amestecat cu oregano/busuioc, adaugă felii de ciuperci, măsline, ardei roșu și cașcaval.
Dă la cuptor pentru încă 10 minute.
Repetă pașii pentru cea de-a doua pizza.
Nu arunca cotoarele de la conopidã, ci congelează-le și folosește-le în ciorbe.
0 0 votes Acordă o notă rețetei