Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pizza cu avocado

Durata Preparare: +2 ore

Ingrediente:

Făină - 700 grame
Drojdie uscată - 10 grame
Ulei de măsline - 4 linguri
Apă - 370 mililitri
Usturoi - 1 lingurițe
Turmeric - 1 lingurițe
Sare - 1/2 lingurițe
Sos barbecue - grame
Cașcaval - 350 grame
Mozzarella - 250 grame
Porumb - 300-400 grame
Măsline kalamata - 15 bucăți
Ceapă roșie - 1 bucăți
Avocado - 2 bucăți
Suc de lămâie - 1 linguri
Busuioc - 1 lingurițe

Pași:

Pasul 1

Încorporeazã drojdia uscatǎ, sarea și condimentele în fǎinǎ. Adaugă uleiul, apoi apă călduță treptat, amestecând după fiecare pas. Frământă aluatul. Dacă acesta este foarte lipicios, completează cu puțină făină.

Pasul 2

Pune aluatul într-un bol uns cu puțin ulei și lasă-l la dospit cel puțin o oră.

Pasul 3

Împarte aluatul în 2 părți egale. Întinde aluatul în forma tăvilor cuptor.

Pasul 4

Unge ambele blaturi cu sosul de roșii, adaugă porumbul, cașcavalul dat prin răzătoare, mozzarella, măslinele și ceapa tăiate rondele.

Pasul 5

Pune tăvile în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius. După 15 minute, schimbă locul tăvilor (cea de sus este
mutată pe rândul de jos).

Pasul 6

Lasă tăvile încă 15 minute, timp în care scoate miezul din avocado, taie-l felii, amestecă-l cu o lingură de suc de lămâie, 1 linguriță de busuioc.

Pasul 7

Așază feliile de avocado pe pizza și lasă tăvile încă 10 minute la cuptor, la jumătatea timpului, inversând pozițiile
pentru a se coace uniform.

Tips & Tricks

Pentru gustarea din ziua următoare, stropește pizza cu puțină apă înainte de a o încălzi la cuptor.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments